Ca să îl ţină pe Adrian Năstase în închisoare, procurorii DNA invocă în instanţă motive cel puţin ciudate. Unul dintre ele, caracterul ştiinţific al lucrărilor sale.
După ce instanţa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti a respins, marţi, cererea de strămutare la Judecătoria Cornetu a procesului lui Adrian Năstase privind eliberarea înainte de termen, procurorul DNA a susţinut în faţa instanţei că este pusă la îndoială calitatea de operă ştiinţifică a lucrărilor lui Adrian Năstase avute în vedere pentru punerea lui în libertate.
La începutul şedinţei de judecată, procurorul DNA a invocat excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Sector 4 şi a solicitat declinarea cauzei la Judecătoria Cornetu.
Avocatul Ion Cazacu spunea că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi. Cazacu preciza că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.
Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.
Adrian Năstase a ironizat procurorii DNA în timpul procesului. Fostul premier a declarat că va mai scrie o carte, după ce procurorul a spus că este pusă la îndoială calitatea de operă ştiinţifică a lucrărilor lui Adrian Năstase care au fost luate în calcul de Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava la avizul favorabil eliberării lui după executarea unei treimi din pedeapsă, transmite RTV.net. “Nu vă temeţi, nu candidez la preşedinţie”, a declarat fostul premier, sugerând