Muzeul Olteniei a fost gazda marţi, 12 februarie, a Bienalei Arhitecţilor din România.
Muzeul Olteniei a fost gazda marţi, 12 februarie, a Bienalei Arhitecţilor din România, eveniment care a marcat expunerea la muzeul oltean a celor mai premiate proiecte arhitecturale din România. Arhitecţi din judeţele Olteniei s-au strâns în sala Ion Mincu a muzeului pentru a celebra cei 120 de ani de învăţământ superior în arhitectură în cadrul aceleiaşi bienale. Invitaţi de onoare au fost primarul Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Arhitectul Pavel Popescu a fost amfitrionul evenimentului. Iar Cristina Olga Gociman, cea care a organizat vernisajul Bienalei a vorbit despre importanţa evenimentului.
„Am fost numită comisar al Bienalei la Paris şi sper să înţelegeţi importanţa acestui eveniment. În cadrul acestei Bienale sărbătorim 120 de ani de învăţământ în arhitecturtă, dar şi vernisăm „SOS culele din Oltenia.”. În plus de aici plecăm la Timişoara şi Cluj. Apoi suntem aşteptaţi la Paris la Festivalul de carte şi la Universitatea din Lisabona. Deci avem treabă. Sper ca vizitatorilor să le placă ceea ce vernisăm noi astăzi.”, a spus Cristina Olga Gociman.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat importanţa culelor din Oltenia, dar şi a evenimentului în sine. Acesta a susţinut că cele 16 cule din Regiunea Olteniei trebuie salvate, multe dintre ele fiind în stare avansată de degradare, judeţul Dolj având două astfel de cule la Brabova şi Cernăteşti. Muzeul Olteniei a fost gazda marţi, 12 februarie, a Bienalei Arhitecţilor din România.
Muzeul Olteniei a fost gazda marţi, 12 februarie, a Bienalei Arhitecţilor din România, eveniment care a marcat expunerea la muzeul oltean a celor mai premiate proiecte arhitecturale din România. Arhitecţi din judeţele Olteniei s-au strâns în sala Ion Mincu a muzeului pentru a celebra cei 1