Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Tulcea, Dumitru Damian, a declarat că, deși înființarea a noi licee tehnologice este o prioritate a Ministerului Educației, la Tulcea nu este cazul, având în vedere că numărul elevilor care au intrat în liceu în anul 2012 este cu 100 mai mic decât în urmă cu doi ani. Solicitarea înființării a noi școli profesionale a fost transmisă de către ministrul Remus Pricopie la sfârșitul săptămânii trecute, când a avut loc o reuniune a tuturor inspectorilor generali din țară.
Cu toate acestea, inspectorul Dumitru Damian a declarat că este posibilă înființarea a trei campusuri școlare, la Sulina, Topolog și municipiul Tulcea, la Colegiul „Nicolae Cornăţeanu”.
„S-a discutat despre faptul că învăţământul tehnologic şi crearea unor şcoli profesionale trebuie să fie o prioritate pentru noi. Totuşi, la Tulcea nu se vor mai înființa noi școli tehnologice ținând cont de faptul că populația școlară, care a ajuns la vârsta de 14-15 ani, este mai mică anul acesta cu 100 față de anul trecut și nu avem cum să dimensionăm. În ceea ce privește înființarea altor profiluri tehnologice în liceele deja existente, directorii pot propune, dacă este cazul şi în funcţie de nevoile pieţei. De exemplu, anul acesta s-a înființat la Topolog o școală de silvicultori, lucru lăudabil. Au găsit practic o soluție pentru cerințele pieței. Însă, dacă economia nu se va urni la modul sănătos, atunci nu știu de unde corelarea aceasta perfectă între nevoie profesională a economiei naționale și împletirea cu posibilitățile școlilor și liceelor tehnice. Nu avem cum să le separăm unele de altele”, a declarat inspectorul general Dumitru Damian.
În judeţul Tulcea funcţionează la ora actuală cinci licee tehnologice, acestea fiind „Anghel Saligny”, „Henri Coandă”, Colegiul Agricol „Nicolae Cornățeanu”, „Brad Segal” şi Topolog, restul de 13 fiind licee