Romania a produs 6.300 de tone de carne de cabaline, in anul 2012, potrivit oficlialilor romani ai sigurantei alimentare.
Astfel, cele 6.300 de tone de carne de cal, magar si catar, au fost corect etichetate cand au fost exportate catre alte tari europene, potrivit oficialilor romani, anunta agentia Associated Press, citata de ABC News.
In contextul unui scandal privind carnea de cal care a fost gresit etichetata drept carne de vaca in alimentele procesate si congelate, Autoritatea Nationala pentru Siguranta Veterinara si Alimentara a transmis marti ca circa 97 la suta din carnea taiata si procesata la 35 de fabrici a fost vanduta in Bulgaria, Franta, Olanda, Italia, Polonia, Germania, Belgia si Grecia.
Franta a transmis ca macelarii romani si comerciantii olandezi si ciprioti au facut parte dintr-un lant de aprovizionare in care carnea de cal a fost etichetata ca fiind de vaca.
Romania a produs 6.300 de tone de carne de cabaline, in anul 2012, potrivit oficlialilor romani ai sigurantei alimentare.
Astfel, cele 6.300 de tone de carne de cal, magar si catar, au fost corect etichetate cand au fost exportate catre alte tari europene, potrivit oficialilor romani, anunta agentia Associated Press, citata de ABC News.
In contextul unui scandal privind carnea de cal care a fost gresit etichetata drept carne de vaca in alimentele procesate si congelate, Autoritatea Nationala pentru Siguranta Veterinara si Alimentara a transmis marti ca circa 97 la suta din carnea taiata si procesata la 35 de fabrici a fost vanduta in Bulgaria, Franta, Olanda, Italia, Polonia, Germania, Belgia si Grecia.
Franta a transmis ca macelarii romani si comerciantii olandezi si ciprioti au facut parte dintr-un lant de aprovizionare in care carnea de cal a fost etichetata ca fiind de vaca.