Orașul Cugir ar putea avea o ieșire la autostrada Orăștie-Sibiu, însă doar după finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect. Oricât de absurd ar părea, aceasta este cea mai realizabilă soluție a construirii unei căi de acces pentru Cugir la autostradă. În episodul din această săptămână a emisiunii “Testul de sinceritate”, care l-a avut ca invitat pe primarul orașului Cugir, Adrian Teban, jurnalistul Dan Lungu a adus în discuție una dintre cele mai populare promisiuni din campania electorală a alegerilor parlamentare, crearea unei căi de acces care să lege Cugirul de autostrada Orăștie-Sibiu, promisiune care nu dă semne de materializare.
Edilul a explicat că, autostrada fiind construită în baza unui proiect pe fonduri europene, în care nu era prevăzută inițial o astfel de ieșire, soluția oferită de Ministerul Transporturilor este construirea unei căi de acces ulterior, după terminarea lucrărilor. Până atunci, cugirenii vor putea avea acces pe autostradă doar prin nodurile Orăștie sau Lancrăm.
În campania electorală a alegerilor parlamentare s-a vorbit de multe ori despre „includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie-Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă”, ca fiind „o prioritate pentru liberalul Teodor Atanasiu, candidat USL pentru Senatul României”, dar și pentru candidatul la Camera Deputaților, Dan Coriolan Simedru, care susținea că a „făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor, iar lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba”.
„A fost o dezbatere în campania electorală. Problema era că noi nu ne doream neapărat un nod rutier, noi ne doream un racord la autostradă. Acolo autostrada trece de două ori peste drumul național și se putea crea o ieș