Cu o schemã subdimensionatã, Primãria Petrosani riscã sã rãmânã cu si mai putini, dacã vor pierde procesul privind returnarea unor sume încasate drept sporuri. Oricum sunt servicii cu angajati cam la limitã, asa cã situatia nu este deloc roz.
Edilii din Petrosani nu pot decât sã spere cã nu va mai pleca niciun angajat din aparatul administrativ, pentru cã sunt servicii cu un numãr minim de angajati. Este cazul, mai ales, al Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat, dar si Politia Localã, unde oricum sunt foarte putini angajati. Iar angajãri pe posturile disponibile nu se pot face decât în conditii extrem de stricte, adicã al 7 plecati se poate angaja o persoanã. „Cel mai stringent, lipsa de personal se resimte la SPADPP, dar încercãm sã ne descurcãm cu ce avem. Nu mai vorbim despre Politia Localã, unde, la fel, avem foarte putini oameni. Sigur cã ne încurcã în activitate aceastã lipsã de personal”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Acesta spune cã nici mãcar nu a îndrãznit sã facã o cuantificare a locurilor de muncã ce ar trebui ocupate, dat fiind faptul cã oricum nu pot face angajãri.
Iar dacã situatia este grea acum, ea s-ar putea înrãutãti în cazul în care edilii ar pierde procesul cu Curtea de Conturi, cu acre se judecã pentru sporul de dispozitiv. Un spor pe care l-au obtinut, dupã cum spune Iacob – Ridzi, tot în instantã, dar despre care Curtea de Conturi spune acum cã este ilegal, în ciuda sentintelor definitive existente. ªi, în aceste conditii, aproape 300 de angajati din cadrul Primãriei Municipiului Petrosani ar rãmâne fãrã 25% din salariu.
Salariile oricum mici s-ar putea diminua
Anul trecut, Curtea de Conturi Hunedoara a stabilit cã angajatii Primãriei Municipiului Petrosani au beneficiat ilegal de sporul de dispozitiv care reprezintã 25% din salariu si, în consecintã, le-a cerut