Potrivit modificărilor referitoare la impozitul pe venit şi impunerea veniturilor din activităţi agricole, cu aplicabilitate de la 1 februarie 2013, impozitul pe veniturile din activităţile agricole se calculează de către organul fiscal competent, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit, impozitul fiind final.
Ec. Emilian Rusu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa, a precizat că producătorii agricoli care se încadrează în categoriile de contribuabili, prin prisma terenurilor şi/sau numărului de animale, au obligaţia să depună anual Formularul 221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse prin norme de venit”, termenul limită fiind 25 mai inclusiv, pentru anul fiscal în curs.
“în situaţia în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţia depunerii formularului revine asociatului care răspunde pentru îndepinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice, termenul limită fiind acelaşi. în formularul 221 nu se vor declara veniturile neimpozabile în limitele stabilite de lege. Ulterior depunerii formularului 221, organul fiscal emite decizia de impunere anuală conform căreia se efectuează plata impozitului în două rate egale, până la 25 octombrie inclusiv, respectiv 15 decembrie” – a explicat Emilian Rusu. Potrivit modificărilor referitoare la impozitul pe venit şi impunerea veniturilor din activităţi agricole, cu aplicabilitate de la 1 februarie 2013, impozitul pe veniturile din activităţile agricole se calculează de către organul fiscal competent, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit, impozitul fiind final.
Ec. Emilian Rusu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa, a precizat că producătorii agricoli care se înca