Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, marţi, 12 februarie, că proiectul de regionalizare privind reorganizarea administrativă a României, cara a apărut în ultimele zile nu este oficial şi nu aparţine Guvernului. Potrivit lui Cindrea, în varianta discută la Guvern nu s-a discutat despre înfiinţarea de capitale regionale şi că urmează dezbateri în teritoriu pentru stabilirea criteriilor de trasare a regiunilor. Cindrea lansează ideea potrivit căreia nu vor fi "capitale absolute", aşa cum s-a discutat până acum.
Liderul PSD Sibiu spune că nu se va renunţa cu certitudine la structura actualelor judeţe. „Judeţele nu se vor desfiinţa, judeţele vor rămâne, este voinţa actualei puteri ca judeţele să rămână cu capitala şi cu instituţiile judeţene. Se doreşte înfiinţarea regiunilor ca şi unităţi administrativ – teritoriale pe structura actualelor regiuni, cu preluarea unor atribuţii ale ministerelor şi agenţiilor naţionale", a precizat marţi, în conferinţă de presă, Ioan Cindrea.
Şeful administraţiei judeţene a venit cu precizări legate de capitalele regiunilor şi a susţinut că nu va exista o capitală regională absolută.
„Capitala nu va fi una absolută, vor fi instituţii regionale în toate reşedinţele de judeţ, fiecare excelează într-un domeniu şi acolo unde excelează va avea anumite instituţii regionale şi eu cred că Sibiul cu toate argumentele pe care le-am adus şi le voi aduce în continuare are infrastructura necesară pentru o capitală regională. Decizia se va lua, probabil, în Parlament...Varianta guvernamentală nu a luat în discuţii capitale. Sunt variante de discuţii infiltrate în dicuţia publică de către alţii", a mai spus Ioan Cindrea.
În următoarea perioadă varianta de regionalizare a Guvernului va fi discutată cu preşedinţii consiliilor judeţene şi autorităţile judeţene din ţară, după care se va schiţa forma