Patronatul Român, filiala Braila beneficiar al proiectului “SECIR- Carte de Identitate Rurala în Regiunea de Sud-Est” a dat drumul la prima seriede cursuri din cadrul proiectului. Astfel, timp de trei zile la Caminul Cultural din comuna, toti cei care s-au înscris au beneficiat de primele informatii despre oportunitatile în deschiderea unei afaceri în mediul rural din partea unui expert strain, venit tocmai de la Munchen.
Jost Wagner a discutat cu oamenii si le-a împartatit din experiente anterioare în proiecte similare derulate de compania sa, institutul independent de cercetare GAB Munchen. Dupa cele trei zile petrecute la Silistea, Lectorul german va merge în comuna Homocea din judetul Vrancea pentru a se întâlni si cu cursantii de acolo si a discuta despre modalitatile de dezvoltare a unei afaceri în zona.
Timp de trei zile, cele doua grupe de cursanti din comuna braileana Silistea au beneficiat de cursuri de informare despre cum ar putea sa devina antreprenori si sa dezvolte o afacere în mediul rural. Lectorul Jost Wagner, venit tocmai de la Munchen le-a explicat oamenilor cum pot
interactiona unii cu ceilalti pentru identificarea de oportunitati pentru mici afaceri. Oamenii l-au ascultat cu mare atentie, si-au luat notite si chiar l-au întrebat diverse lucruri. Astfel, au fost identificate mai multe tipuri de afaceri care se pot dezvolta în aceasta zona rurala, cum ar fi mini shopuri, magazine mici unde se pot vinde produse locale obtinute în gospodariile proprii, magazine cu vânzare de plante medicinale, servicii de curatenie la domiciliu, servicii sociale
pentru persoane care au bani dar nu au timp cum ar fi: sa ia copiii de la scoala, sa-i duca în locuri de joaca sau sa îi antreneze în alte actiuni pentru a le umple timpul pâna vin parintii acasa.
De asemenea, o afacere poate fi din vânzarea diverselor