Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj au găsit o metodă inedită de a atrage cât mai mulţi donatori. Aceştia se deplasează, săptămânal, cu o echipă mobilă, în teren, unde fac recoltări de sânge.
Angela Badea, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, a declarat că această acţiune a demarat încă de anul trecut şi se pare că dă roade. Dovadă stau chiar datele Centrului de Transfuzie Sanguină, care arată că de la începutul acestui an, în Sălaj fost înregistraţi peste 940 de donatori, 140 dintre aceştia provenind din cele patru localităţi în care echipa mobilă s-a deplasat. În prezent, recoltările de sânge se fac în toate cele patru oraşe din judeţ, precum şi în localitatea Crasna. La Crasna, recoltările de sânge se fac în prima săptămână a lunii, în Cehu Silvaniei în a doua săptămână, în Şimleu Silvaniei în a treia săptămână, iar în Jibou, în ultima săptămână din lună. Pentru a putea dona sânge, sălăjenii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv: să se legitimeze cu buletinul sau cartea de identitate, paşaport, carnet de conducere sau carte de alegător. De asemenea, donatorii trebuie să fie persoane sănătoase, care nu au suferit de boli precum sifilis, TBC, hepatită acută virală, malarie sau SIDA. Ca să fie declaraţi apţi pentru donare, cei care se prezintă la centru trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, să aibă greutatea corporală minimă de 50 de kilograme şi să fi trecut minim 70 de zile de la ultima donare. Fiecare persoană care donează sânge beneficiază de 7 bonuri de masă, o reducere de 50 la sută la abonamentele pentru transportul în comun pe o lună de zile şi primeşte o zi liberă de la serviciu, plătită.
Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj au găsit o metodă inedită de a atrage cât mai mulţi donatori. Aceştia se deplasează, săptămânal, cu o echipă mobilă, în teren, unde