Rezultatele slabe obținute de elevii gorjeni la simulările desfășurate la sfârșitul lunii ianuarie i-au nemulțumit pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Aceștia susțin că se vor lua măsuri nu doar în cazul elevilor care nu au reușit să obțină note bune la examinare, ci și în cazul cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.
Deşi au avut de trecut doar două probe la simularea Evaluării Naționale, elevii gorjeni nu au reuşit să se pregătească suficient de bine pentru a obţine note de trecere. Statistica realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj arată clar faptul că elevii clasei a VIII-a nu sunt nici pe departe pregătiţi pentru examenul pe care îl vor susţine la începutul acestei veri. Doar o mică parte dintre ei au reuşit să obţină note peste cinci la probele de Matematică şi Limba şi literatura română, pe care le-au susţinut săptămâna trecută.
Potrivit informaţiilor emise de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la proba de Limba şi literatura română, din cei 3.686 de candidaţi înscrişi, doar 3.610 s-au prezentat la examen, dintre aceştia doar 59,06% obţinând o notă peste cinci. Doar doi elevi, unul din mediul urban şi unul din mediul rural, au obţinut nota maximă, în timp ce 154 de candidaţi au luat note între 1 şi 2.
Proba la Matematică s-a dovedit a fi mai grea decât cea de Limba şi literatura română. Din cei 3.686 înscrişi, doar 3.555 s-au prezentat la examen. Dintre aceştia, 68,41% (respectiv 2.432), nu au reuşit să obţină o notă peste cinci. Au fost doar trei note de 10, una în mediul urban şi două în mediul rural, în timp ce note între unu şi doi au luat 592 dintre candidaţii prezenţi la examinare.
Ion Ișfan: „Numele profesorilor vor fi afișate!”
Potrivit inspectorului general Ion Ișfan, imediat după aflarea rezultatelor, unitățile de învățământ au demarat o serie de măsuri