Consiliul Economic și Social a avizat ieri transferarea a 13 spitale din cele 15 deţinute de MT
Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă se află astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern
De asemenea, se va desfiinţa Casa de Asigurări a Ministerului Transporturilor, urmând ca banii şi personalul să treacă la CNAS
Plenul Consiliului Economic și Social a avizat ieri trecerea a 13 spitale CFR de la Ministerul Transporturilor la cel al Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a MT, urmând ca astăzi proiectul legislativ care prevedea aceste schimbări să fie discutat în şedinţa de Guvern.
Modificările erau propuse într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pus în dezbatere publică în luna ianuarie pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Cristian Hotoboc, preşedinte al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice-Palmed, a declarat pentru Curierul Naţional că trecerea spitalelor de la Transporturi la Ministerul Sănătăţii este mai mult o decizie politică decât una care să ţină de eficientizare. "Transferarea spitalelor a fost pusă în discuţie şi în urmă cu câţiva ani. Trebuie însă ţinut cont că CNAS decontează servicii medicale şi că vor exista anumite costuri care vor trebui suportate de Ministerul Sănătăţii", a explicat acesta.
Cristian Hotoboc ne-a mai spus că nu se ştie dacă decizia va aduce ceva bun.
Doar spitalele din Bucureşti rămân la Transporturi
Potrivit iniţiativei legislative, 13 spitale din cele 15 deţinute de MT ar urma să fie preluate de Ministerul Sănătăţii pe bază de protocol predare-preluare în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.
Reţeaua sanitară a Ministerului Transporturilor numără 15 unităţi sanitare cu paturi, dintre care două în Bucureşti.
Spitalele Ministerului Transporturilor din Bucureşti vor rămâne în subordinea acest