Adrian Horia Miclescu a fost procuror general adjunct al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), denumirea iniţială a actualui DNA. Într-un fel, pentru că instituţia a pornit de la zero, Miclescu a fost şi unul dintre părinţii ei. A plecat din DNA când Monica Macovei a venit în fruntea Ministerului Justiţiei şi a decapitat întreaga echipă de conducere de la Anticorupţie. Adrian Miclescu a rămas procuror, dar nu la DNA, pentru că nu a fost agreat. Ulterior, a devenit avocat şi, în această calitate, a avut numeroase ocazii să se întâlnească, faţă în faţă, cu garda nouă din DNA: noii procurorii anticorupţie au cunoscut acum un adversar extrem de incomod, un avocat profesionist care a intrat în dosare grele, cu miză mare pentru DNA, unele dintre ele destul de controversate şi îndelung dezbătute în media.
Procuroarea Curcă se sesizează din oficiu
În mod normal, meciurile acuzare-apărare reprezintă o chestiune firească într-un sistem judiciar, fiecare parte uzând de toate armele legale pentru a-şi apăra punctul de vedere. Se pare însă că unii dintre actualii procurori DNA nu acceptă faptul că pot fi contrazişi, că mai pot şi greşi, că un avocat are o singură datorie, aceea de a-şi apăra clientul. Iar, din acest punct de vedere, Adrian Miclescu a intrat ca apărător în cauze grele ale DNA, dintre care amintim doar dosarul Adrian Năstase, dosarul George Bălan (fost membru CSM, interceptat când a vorbit cu premierul Victor Ponta), dosarul referitor la judecătorul Florin Costiniu şi la senatorul Cătălin Voicu, dosarul referitor la judecătoarea Gabriela Bârsan (soţia judecătorului român la CEDO) ş.a.
În continuare, vom arăta cum a ajuns avocatul Adrian Miclescu să fie “şicanat” într-un dosar penal, în care nu are calitatea de acuzat. Un dosar în care, de ani de zile, funcţionarii publici dintr-o localitate din România, Topliţa, dau cu subsemnatul l