Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Adrian Năstase, a declarat ieri seară că în penitenciar i s-a oferit clientului său posibilitatea de a primi acces la internet şi telefonie, contrar regulilor din închisoare, însă acesta a refuzat, fiind vorba de “capacane” prin care s-a încercat blocarea eliberării condiţionate a acestuia. Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Ion Cazacu a ţinut să clarifice acuzaţiile care i se aduc lui Adrian Năstase privind postările pe blogul personal, spunând că, în închisoare, fostul premier nu are conexiune la net şi, dacă ar fi avut, era „un motiv de sancţiune”. „Domnul Adrian Năstase mi-a mărturisit că au fost câteva tentative de a-l prinde în capcană, însă a refuzat. Cineva a încercat să-i ofere acces la net, la telefonie, dar a refuzat”, a declarat Ion Cazacu, la postul de televiziune România TV, adăugând că ofertele au fost făcute de către unii deţinuţi astfel încât fostul premier să fie sancţionat, iar eliberarea sa condiţionată să fie periclitată.
Lacuna legislativă, eliberare întârziată?
Fostul premier ar fi refuzat însă ofertele, astfel încât toate textele publicate din închisoare au fost scrise de mână. „Niciun moment nu a avut această tentaţie pentru că ştia că trebuie să ajungă la acest liman şi că trebuie să fie foarte corect”, a afirmat avocatul. În ceea ce priveşte procedura de recurs la decizia eliberării condiţionate date marţi de Judecătoria sectorului 4, Cazacu a reclamat faptul că o lacună legislativă permite magistratului să întârzie motivarea recursului şi, implicit, judecarea recursului la Tribunalul Municipiului Bucureşti.
Avocatul a estimat totuşi că recursul ar putea fi pronunţat într-o săptămână sau două. "În cazul nefericit al admiterii recursului şi respingerii cererii de eliberare condiţionată, se va fixa un nou termen la care cererea va fi din nou analizată", a conchis Ion Cazacu.