Comisia Europeana a cerut, ca masura in scandalul carnii de cal, tuturor statelor membre UE sa efectueze teste de ADN pe produsele care ar trebui sa contina carne de vita.
Informatia a fost prezentata de Comisarul pe Sanatate, Tonio Berg, la congresul ministrilor Agriculturii din tarile afectate, la care a fost prezent si Daniel Constantin.
"Este o problema care a afectat toata Europa, deci este nevoie de o solutie europeana", a mentionat oficialul irlandez, Simony Coveney, potrivit BBC.
"E vorba de cineva, din interiorul retelei de distributie, care a inlocuit carnea de vita cu cea de cal si face bani intr-un mod fraudulos", a adugat acesta.
Premierul roman Victor Ponta a precizat, tot la BBC, ca in tara noastra nu au fost descoperite nereguli.
"Exista companii si ferme care exporta carne de cal, insa totul s-a petrecut in conformitate cu legea, produsele erau etichetate corespunzator", a reiterat seful Guvernului de la Bucuresti.
Scandalul a luat o dimensiune europeana dupa ce a fost descoperita carne de cal, in loc de carne de vita, saptamana trecuta, in lasagna vanduta sub marca Findus in Marea Britanie. Aceste pachete au fost produse de subcontractantul francez Comigel.
Scandalul carnii de cal: Mafia internationala acuza Romania. Putem cere despagubiri?
Carnea respectiva, care ar proveni din Romania, potrivit autoritatilor franceze, ar fi trecut pe la un comerciant olandez, apoi cipriot, dupa care a ajuns la procesatorul francez Spanghero si a fost redirectionata catre preparatorul Comigel.
Ancheta efectuata in diferite tari nu a stabilit, pana in prezent, unde a fost etichetata fraudulos carnea.
Comisia Europeana a cerut, ca masura in scandalul carnii de cal, tuturor statelor membre UE sa efectueze teste de ADN pe