Senatorii și deputații au aprobat constituirea comisiei comune pentru elaborarea propunerii legislative de modificare a Constituției. Președintele acestei comisii va fi liderul PNL, Crin Antonescu. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Comisia va avea 23 de membri, iar pentru ca şedinţele să poată avea loc va fi necesar un cvorum de două treimi.
PSD are nouă membri în comisie: Ion Chelaru (vicepreşedinte), Florin Iordache (secretar), Ciprian Nica, Florin Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podaşcă, Ovidiu Donţu, Toni Greblă, Viorel Chiriac.
PNL are şase membri: Crin Antonescu (preşedinte), Tudor Chiuariu, Petre Roman, Alina Gorghiu, George Scutaru, Dan Motreanu.
PDL are trei membri: Valeria Schelean (vicepreşedinte), Alin Tişe, Gabriel Andronache.
Din partea PP-DD fac parte Daniel Fenechiu (vicepreşedinte) şi Haralambie Vochiţoiu.
UDMR l-a desemnat pe Mate Andras (vicepreşedinte), minorităţile naţionale pe Varujan Pambuccian (secretar), iar PC pe Bogdan Ciucă (vicepreşedinte)
Un președinte fără pregătire juridică
Antonescu, profesor de istorie la bază, nu are studii de drept. „Una e când acea comisie e condusă de un membru obişnuit, alta când e condusă de un copreşedinte al USL”, declara,recent, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD).
Totodată, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, că nu a fost solicitat să facă parte din comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei ce ar urma să fie constituită în plenul celor două Camere, precizând că experienţa sa ar fi "extrem de utilă". "Părerea mea este că ar fi nevoie de o comisie care să fie în primul rând credibilă şi formată din oameni cu experienţă politică îndelungată. Eu am o experienţă trăită a relaţiei instituţionale premier-preşedinte, care a fost presărată din păcate cu nenumărate conflicte declanşate de