România este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de cal la nivel mondial, înregistrând în anul 2011 exporturi în valoare de 13,1 milioane euro, situându-se astfel pe pe locul 5 în Europa, după Belgia, Polonia, Franţa şi Olanda, respectiv pe locul 9 la nivel mondial.
La nivel mondial, în 2011, exporturile de cal, catâr sau măgar s-au cifrat la 411 milioane euro.
Cele mai mari ţări exportatoare sunt Belgia (70,93 milioane euro), Argentina (62,8 milioane euro), Canada (59,9 milioane euro), Mexic (35,13 milioane euro), Polonia (34,01 milioane euro), Franţa (24,49 milioane euro), Olanda (22,84 milioane euro), Uruguay (21,72 milioane euro), România (13,07 milioane euro) şi Spania (11,23 milioane euro), potrivit datelor ITC, calculate pe baza statisticilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Cei mai importanţi importatori sunt Italia (88,62 milioane euro), Belgia (76,39 milioane euro), Franţa (69,45 milioane euro), Rusia (55,66 milioane euro), Elveţia (38,27 milioane euro), Japonia (18,86 milioane euro), Olanda (18,72 milioane euro), Kazahstan (7 milioane euro), Finlanda (4,65 milioane euro) şi Bulgaria (4,05 milioane euro), scrie Mediafax.
Astfel, România a exportat în 2011 carne de cal, catâr sau măgar în valoare de 13,1 milioane euro, faţă de 10,8 milioane euro în anul anterior, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În 2009, aceste exporturi s-au cifrat la 7,9 milioane euro, faţă de 8,4 milioane euro în 2008, respectiv 7,7 milioane euro în 2007.
În primele 11 luni ale anului 2012, România a exportat carne de cal, catâr sau măgar în valoare totală de 12,3 milioane euro, potrivit datelor INS.
Principalele pieţe de export au fost anul trecut Belgia, Bulgaria, Italia şi Polonia. Astfel, România exporturile către Bulgaria s-au cifrat la 3,1 milioane euro, în timp ce livrările