Scandalul comercializării cărnii de cal drept vită a ajuns în mai multe state europene, care au decis să retragă de pe piață produsele controversate. În paralel cu investigațiile demarate de autoritățile britanice și române, corespondenți din presa engleză au venit în abatoarele din România. Sky News prezintă documentele care exonerează cele două abatoare românești. Sursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
O factură a abatorului CarmOlimp din Brașov arată că pachetele de carne de cal care au plecat pentru prelucrare spre Luxemburg au fost etichetate corect: "Carne Cal Integral". Trei scenarii pentru transformarea calului în vită
Informația susține rezultatele anchetei guvernului de la București, care a susținut că greșeala nu a apărut de la unitățile românești.
"Carnea de cal a fost etichetată și expediată ca atare, iar cantitatea a fost foarte mică- pachete înghețate de 25-30 de kilograme", a declarat purtătorul de cuvânt al abatorului, Loredana Albu.
Mai mult, agentul olandez responsabil cu tranzacția a trimis un e-mail de confirmare a livrării. Pachetele de carne congelată au fost sigiliate, iar transportul a fost urmărit printr-un sistem GPS până la destinație.
SCANDALUl CĂRNII DE CAL. Abatorul din România spune că a respectat normele
Managerul abatororului, Iulian Cazacuț, crede că altcineva în procesul de fabricare a produselor a făcut în mod intenționat această greșeală.
"Pentru că atenția tuturor este îndreptată asupra noastră, dorim să fim cât mai transparenți cu autoritățile și Comisia Europeană", a declarat Cazacuț pentru Sky News. "Scandalul cărnii de cal" loveşte şi OlandaScandalul cărnii de cal: Vier Pfoten cere Comisiei Europene control la sânge al etichetelor de pe produsePRESA ENGLEZĂ confirmă ANCHETA EVZ: Reportaj în abatorul care a vândut carne de cal etichetată corect. Jurnaliștii englezi