Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat miercuri, 13 februarie, că în Marea Britanie există o "îngrijorare împortantă" după izbucnirea scandalului comercializării cărnii de cal în loc de carne de vită. Diplomatul britanic a subliniat faptul că este important să se stabilească faptele, nu să se speculeze pe această temă.
Martin Harris s-a aflat miercuri la Sibiu, unde a avut o întâlnire cu oficialii judeţeni şi reprezentanţii companiilor britanicedin Sibiu pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări, în special în domeniul turismului.
"În ceea ce priveşte situaţia legată de carnea de vită, avem o întâlnire astăzi, la Bruxelles, cu miniştri. Deci, Guvernul britanic este în legătură cu autorităţile române şi nunumia...şi francezi şi din alte ţări membre. Important este că putem să stabilim faptele înainte de-a face concluzii. În acest moment suntem în această fază dar, evident, este o îngrijorare în Marea Britanie pentru a rezolva această situaţie", a declarat Martin Harris .
Întrebat dacă turiştii britanici ar putea renunţa să mai viziteze România după ce s-a vehiculat ideea că o parte din carnea incriminată ar fi provenit din România, ambasadorul britanic la Bucureşri a menţionat faptul că "este un lucru diferit". "Eu cred că România a devenit din ce în ce mai mult interesantă pentru turistii britanici fiindcă Romania oferă mult pentru turistii britanici.Am spus că Turistul britanic este unul activ, un om care are mai dorinta de cultura...Eu cred ca trebuie sa stabilim faptele.În acest moment este o ingrijorare importanta pentru ca, evident, oamenii au cumparat ceva care nu a fost carne de vita. În acest moment trebuie să stabilim faptele, nu să se speculeze.Nu trebuie să tragem conclizii înainte", a mai declarat la Sibiu ambasadorul Marii Britanii.
Descoperirea cărnii de cal în lasagna a provocat un