O comună din judeţul Arad cu drumuri din pământ, fără reţea de apă şi unde cei 800 de locuitori trăiesc din cultivarea pământului va avea un centru de informare turistică construit cu o finanţare europeană de 85.000 de euro, deşi în zonă nu există obiective turistice sau locuri de cazare.
Comuna Şilindia se află la 55 de kilometri de municipiul Arad, la poalele unui deal, iar zona este lipsită de investiţii, astfel că majoritatea celor 800 de localnici trăiesc din cultivarea pământului sau din exploatarea unor păduri.
În cele cinci sate aparţinătoare - Şilindia, Iercoşeni, Camna, Luguzău şi Satu Mic - trăiesc în general persoane vârstnice, care spun că "tineretul a fugit de sărăcie". La tot pasul, chiar şi în centrul localităţii, în apropierea Primăriei, sunt case părăsite şi în stare avansată de degradare.
Localnicii au aflat cu surprindere, recent, că Primăria va ridica, la câţiva paşi de dispensarul în care medicul este prezent două zile pe săptămână, o nouă clădire, care va găzdui un centru de informare turistică.
Vestea a creat vâlvă în comuna lipsită de întâmplări şi activitate, oamenii întrebându-se dacă noua preocupare a Primăriei - turismul - va fi şansa de revitalizare a zonei.
Primarul PDL Rovin Mariş, aflat la al doilea mandat, este iniţiatorul proiectului de înfiinţare a unui "Centru local de informare şi promovare turistică", însă nu poate explica exact ce activităţi se vor desfăşura în noua clădire. Construcţia acesteia a fost deja licitată pentru suma de 85.000 de euro, iar primarul susţine că finanţarea este acoperită sută la sută de Uniunea Europeană.
"Acolo putem angaja doi oameni care o să deservească şi pentru populaţie, am zis, dacă tot îi angajăm. Mai ales la informare pentru proiecte, să-i ajute pe tineri să atragă fonduri europene, că oricum nu o să avem mulţi turişti la început", spune primarul.