Construit pe structura fostului patinoar, într-un termen de 35 de zile, Patinoarul din Poiană respectă acum toate cerinţele, impuse de către Comitetul Internaţional Olimpic şi de Federaţiile Sportive Internaţionale, atât în ceea ce priveşte structura care acoperă patinoarul, cât şi pentru procurarea echipamentelor frigorifice şi de ventilaţie pentru gheaţă, a sistemelor de afişaj şi de sonorizare, montarea spaţiilor necesare activităţii arbitrilor, dar şi a vestiarelor, care pot fi folosite simultan de către 120 de sportivi.
Astăzi, a fost efectuată şi omologarea oficială a noului patinoar.
„Ne-au fost înmânate toate actele. Totul este funcţional, iar patinoarul respectă toate cerinţele şi normele impuse de oficialii FOTE şi ai federaţiilor internaţionale în domeniu pentru a desfăşura competiţii de o asemenea anvergură, precum sunt cele ce vor avea loc începând de luni la Braşov”, a declarat pentru newsbv.ro Vasile Ungureanu, directorul Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov, din care face parte şi patinoarul.
Al doilea din lume, după cel din Georgia
Noul patinoar, care a costat 3 milioane de lei, din fonduri guvernamentale alocate prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, este construit dintr-o structură presostatică cu membrană dublă, umplută cu aer, care asigură o zonă de termoizolaţie între mediul înconjurător şi ambient. Unităţile de ventilaţie şi încălzire introduc aer cald sau rece, prin cele două tuburi de distribuţie, în funcţie de necesităţi, în interiorul structurii şi între membrane.
Structura presostatică (învelitoarea) acoperă o suprafaţă a patinoarului de 3.000 mp, aceasta având o înălţime de 12 metri, o lungime de 74 m, iar lăţime de 39 m. Volumul său de 40.000 metri cubi, îl situează pe cel de al doilea loc din lume ca şi volum, primul fiind Patinoarul Olimpic din Georgia, Rusia. Suprafaţa gheţii este de 1.