Evgheni Șevciuk a refuzat o întâlnire separată cu premierul Vlad Filat la runda de negocieri în formatul „5+2” (Info-Prim Neo).
Cotidianul „Adevărul” dă amănunte despre modul în care Banca de Economii s-a făcut cu un portofoliu voluminos de credite neperformante. Din investigaţia semnată de Ion Preaşcă rezultă că, pe vremea guvernării comuniste, „banca a fost stoarsă de bani prin scheme dubioase girate de funcţionari ai instituţiei, şefi de ministere şi de întreprinderi de stat”. Este invocat exemplul întreprinderii Moldresurse, care are de rambursat circa 100 de milioane de lei, bani ce par să fi fost folosiţi de întreprindere pentru acoperirea altor împrumuturi sau chiar ar fi ajuns în off-shor-uri. În articol se mai arată că cel mai valoros gaj, întreprinderea Cereale-Cupcini, a ajuns în posesia unei firme fără activitate.
Tot „Adevărul” pune ştirea despre cercetările penale pe numele celor doi miniştri, Veaceslav Negruţă de la finanţe şi Boris Focşa de la cultură, alături de o informaţie despre speculaţiile din presă precum că guvernul ar putea fi reformatat. Analistul Oazu Nantoi, citat de publicaţie, se arată însă nedumerit de logica unei astfel de manevre.
Ziarul de limbă rusă „Moldavskie Vedomosti” citează spusele fostului premier Ion Sturza, actualmente om de afaceri, bazate pe ideea că scandalurile din sânul alianţei ar prevesti anticipatele. „Cel puţin patru partide apasă în acest moment pe accelerator spre alegeri anticipate, ” a spus Ion Sturza luni într-o emisiune televizată, şi a continuat: „singura frână în această situaţie poate fi factorul extern”.
Agenţia de presă „Info-Prim Neo” publică ştirea despre faptul că liderul transnistrean Evgheni Șevciuk a refuzat o întâlnire separată cu premierul Moldovei Vlad Filat propusă de partea moldoveană la runda de negocieri în formatul „5+2”, programată la Lvov, î