In plin scandal al carnii de cal, jurnalistii britanici au venit in Romania, la abatorul Doly-Com, aratat cu degetul in aceasta incurcatura.
In medie, 400 de cai trec in fiecare luna prin portile abatorului Doly-Com intr-un sat izolat din nord-estul Romaniei. Acestia au fost colectati din intreaga tara, la un pret de 200 de lire fiecare, dupa care au fost transati si exportati in restul Europei, scriu jurnalistii de la The Telegraph, intr-o relatare de la fata locului.
Cu o luna in urma, aceasta carne a ajuns pe farfuriile britanicilor si pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie.
Abatorul este detinut de omul de afaceri Iulian Cazacut. El este convins ca tot ce pleaca din abatorul sau este etichetat corect. Vina, spune e, se afla in alta parte.
Intepat de acuzatiile de frauda venite din partea francezilor, Iulian Cazacut a refuzat sa arate cu degetul catre cineva. "Acesta este adesea hotul care striga hotul", a spus insa patronul abatorului.
Proprietarul abatorului Doly-Com a spus ca a avut suspiciunile sale in legatura cu vinovatul acestui scandal, dar a refuzat sa faca public cine crede ca se afla in spatele fraudei de 300.000 de lire.
"Eu am parerea mea, dar eu nu sunt sigur ca si eu nu vreau sa fac greseli", a spus el. "Eu nu vreau sa fiu iresponsabil ca Spanghero. De multe ori hotul striga hotul... Nu exista nici macar 1% sanse ca vina sa fie a noastra", a spus omul de afaceri.
Cazacut este ingrijorat ca scandalul l-ar putea ruina. Carnea de cal reprezinta 5% din total exporturilor Doly-Com, adica 80 tone/luna.
"Cred ca acest scandal imi va ingreuna extinderea in Franta, dar sunt gata sa lupt pentru a vinde cat mai mult posibil. Vom explica din nou si din nou, pana cand este clar ca nu suntem de vina. Este un pacat ca cineva vrea se na taie aripile", a adauga