Dacă e să luăm definiţia din DEX, o cooperativă este “o organizaţie economică formată prin asocierea liber consimţită a unui grup de persoane pentru producerea, cumpărarea, desfacerea în comun a unor produse, pentru acordarea de credite sau pentru prestarea unor servicii”. Timişorenii care au pus bazele proiectului denumit cât se poate de şugubăţ Kooperativa nu şi-au propus nimic din cele mai de sus. Scopul organizaţiei alcătuite din nucleul compus din Seba Hamburger, Doru Iosif, Lucian Matei şi Ljubomir Popov este unul cât se poate de hedonist şi gravitează în jurul unui spectacol de fuziune în care muzica, teatrul şi imaginea se împletesc într-un mod mirific.
Kooperativa a demonstrat din nou, aseară, în clubul Al-Kimia, că spectacolul construit de ei este magic, care are toate şansele să-ţi pice cu tronc. „Kooperativa a fost un gând mai vechi, pe care l-am gândit ca o modulare. Ideea e ca acest proiect să aibă un nucleu, dar să continue cu stiluri diferite şi cu oameni diferiţi. O vină o poartă şi Gelu Şfaiţer, care m-a invitat la deschiderea unei expoziţii de visuals. Demult vroiam să cânt cu Seba Hamburger, drept urmare el şi-a adus partea de trupă şi aşa a ieşit totul“, ne-a declarat Doru Iosif.
Fuziunea de instrumente clasice de suflat, instrumente improvizate, acordeon, muzică electronică şi de efecte vizuale a avut parte de un feedback deosebit din partea publicului, printre performance-urile realizate de ei numărându-se cele din cadrul Festivalului Underground Timişoara sau la Târgu-Mureş. În ceea ce priveşte încadrarea stilistică, conform spuselor lui Iosif, „ciorba“ asta e ceva care are „şi post punk şi noţiuni de muzică urbană, bucăţi de etno, dar chiar şi psihedelic, din era Pink Floyd-ului cu Syd Barett“.
Cele două reprize realizate în cadrul concertului de marţi seara i-au purtat pe spectatori în lumea unor David Lynch sau Asian Dub