Procurorul Emil Moţa a decis scoaterea de sub urmărire penală a primăriţei din Alimpeşti, Elena Mosor, chiar dacă expertiza făcută la reţeaua de canalizare din comună a demonstrat că aceasta a făcut plăţi ilegale, nu a respectat proiectul şi caietul de sarcini şi a produs un prejudiciu de miliarde de lei. În total au fost efectuate trei expertize, toate arătau nereguli, însă în funcţie de expert prejudiciul era tot mai mic, până a devenit inexistent. Interesant este că până la urmă, deşi Elena Mosor a fost scoasă de sub urmărire penală în cazul reţelei de canalizare, Emil Moţa a dispus declinarea competenţei în favoarea Parchetului din Novaci pentru cercetarea unor plăţi nejustificate la Biserica din Alimpeşti!!! Şi uite aşa, a împăcat şi capra şi varza. „Aveam încredere în procurorul Moţa”, a spus dezamăgit consilierul local Belgher, cel care a sesizat frauda.
Cel care a adus la cunoştinţă organelor legii neregulile de la Alimpeşti a fost consilierul Leonida Belgher. Furtul a fost descoperit de Curtea de Conturi, care a scris în raportul său din 2009 că executantul lucrării a cumpărat materiale mai scumpe decât se angajase. Trei experţi au analizat lucrările şi sumele plătite pentru reţeaua de canalizare recepţionată.
De la procurorii novăceni, la DNA
În 2010, Parchetul de pe Lângă Judecătoria Novaci a decis începerea urmăririi penale faţă de Elena Mosor- primar, Mariana Drăgulescu- contabilă, Mircea Rîmniceanu- diriginte de şantier şi Traian Stănculescu- administrator firma constructoare Simco Service Craiova.
S-a reţinut că Elena Mosor şi Mariana Drăgulescu au plătit, în 2007 şi 2008, în mod nejustificat, mai mulţi bani pentru ţeava folosită la canalizare prejudiciul fiind de 165.462,098 de lei.
În iulie-august 2008 primăriţa a plătit din nou, degeaba, 722.737,42 de lei, pentru lucrări ce nu erau prevăzute în proiectul tehnic. În