Un proiect legislativ pentru modificarea Legii care reglementează domeniul taximetriei urma să fie dezbătut, săptămâna aceasta, în Parlament, dar a fost retras de pe ordinea de zi.
Proiectul subliniază, printre altele, că nivelul tarifului de distanţă, care va fi stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, va fi unic pentru toate companiile de taxi, urmând să fie diferenţiat pe categorii de autoturisme, în func-ţie de capacitatea cilindrică a motorului. De asemenea, tariful de pornire va fi egal cu dublul tarifului de dis-tanţă, în prezent acestea două fiind egale.
Municipalitatea are o serie de amendamente la acest proiect, Primarul Capitalei Sorin Oprescu interzicând taxiurilor din Ilfov să mai opereze în Bucureşti.
* UPDATE 12:10: Transportatorii reacţionează la declaraţiile lui Oprescu
Federaţia Operatorilor Români de Transport şi Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI) susţin, într-o scrisoare deschisă adresată lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, că principala cauză a stării de fapt de pe piaţa taximetriei este limitarea numerică a autorizaţiilor taxi, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
Reprezentanţii celor două organizaţii consideră că în Bucureşti ar trebui să fie, conform legi, aproximativ 7600 de autorizaţii taxi, (4/1000 de locuitori), dar că, în realitate, sunt 10.280 de autorizaţii taxi, ceea ce înseamnă că numărul acestora depăşeşte cu circa 3000 de autorizatii prevederile legale.
În ceea ce priveşte accesul taxiurilor ilfovene în Bucureşti, APTTI susţine: "Sorin Oprescu evită să spună adevărul despre reala ţintă a modificării legii şi anume că, în proiectul de modificare a legii taximetriei, s-a strecurat un paragraf care oferă posibilitatea ca un transportator autorizat să poată folosi în desfăşurarea activităţii un alt transpor