Pentru această săptămână, vă propunem lectura cărţii „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ de Ken Kesey. Romanul care a lăsat urme de neşters în literatura contemporană este povestea zguduitoare a pacienţilor dintr-un ospiciu, condus cu o mână de fier de sora şefă Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum şocurile electrice şi lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei împotriva autorităţii tiranice. Prin ochii altui pacient, şeful Bromden, un indian uriaş, asistăm la încleştarea dintre cei doi, care capătă proporţii aproape mitologice. „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, care a fost şi o ecranizare de succes, devine un strigăt de luptă al individului strivit de legile absurde ale societăţii. Romanul a fost publicat în anul 1962, iar filmul cu acelaşi nume, din 1975, este numit adesea unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei americane.
Această ediţie a apărut la Editura Polirom, în anul 2005, fiind tradusă de Marcel Cornis-Pop. Cartea are 400 de pagini şi poate fi achiziţionată din librării sau online, la preţul de 35 lei.
Pentru această săptămână, vă propunem lectura cărţii „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ de Ken Kesey. Romanul care a lăsat urme de neşters în literatura contemporană este povestea zguduitoare a pacienţilor dintr-un ospiciu, condus cu o mână de fier de sora şefă Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum şocurile electrice şi lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei împotriva autorităţii tiranice. Prin ochii altui pacient, şeful Bromden, un indian uriaş, asistăm la încleştarea dintre cei doi, care capătă proporţii aproape mitologice. „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, care a fost şi o ecranizare de succes, devine un strigăt de luptă al individului strivit de legile ab