Astăzi, de Ziua Îndrăgostiţilor, poţi pregăti pentru partenerul tău un desert în formă de inimioară. Poate fi şi un cadou deosebit dacă îl vei ambala frumos. Cu siguranţă, va fi apreciat şi degustat cu plăcere. Iată reţetele noastre! Astăzi, de Ziua Îndrăgostiţilor, poţi pregăti pentru partenerul tău un desert în formă de inimioară. Poate fi şi un cadou deosebit dacă îl vei ambala frumos. Cu siguranţă, va fi apreciat şi degustat cu plăcere. Iată reţetele noastre!
Ingrediente: 6 ouă, 250 g zahăr, 270 g de făină, 10 linguri de apă, un praf de copt, două linguri de cacao, frişcă lichidă, 100 g zahăr pudră; pentru decor: o rodie, 100 g de ciocolată neagră.
Mod de prepare: se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingură de apă până se obţine o cremă groasă. Apoi făina şi praful de copt se adaugă în amestecul de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se omogenizează cu compoziţia de mai sus. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă de tort de 26 cm, se pune aluatul şi se coace la foc potrivit timp de 40 de minute. Se scoate blatul pe un grătar şi se lasă să se răcească. Apoi, cu ajutorul unei forme, se decupează inimioare. Se bate frişca lichidă cu zahărul pudră până se întăreşte şi se pune pe fiecare inimioară un strat. Din ciocolata neagră se fac fulgi care se presară peste frişcă. Se desface rodia şi se presară sâmburii peste prăjituri.
Ingrediente: 350 g făină, un pachet de unt, un ou 150 g zahăr, un praf de sare, vanilie, coajă de lămâie; pentru ornat: 100 g ciocolată neagră.
Mod de preparare: se frământă un aluat din toate ingredientele şi se dă la rece pentru o jumătate de oră. Se întinde o foaie de 5-6 mm şi se decupează fursecuri cu forma de inimioară. Tava de copt se tapetează cu hârtie şi se aşază fursecurile, apoi se bagă la cuptor 20 de minute, la 190 de grade. Când sunt gata se scot, se răce