Senatorii au rediscutat în urmă cu două zile problema vânătorii din Delta Dunării, stabilind ca această activitate să fie în continuare interzisă în perimetrul rezervaţiei şi sancţionată contravenţional. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării”, aprobat de Senat, urmează să intre şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor în perioada următoare. Un alt punct înscris în acest proiect se referă la taxele care ar trebui să fie achitate de agenţii economici către Consiliul Judeţean Tulcea sau către cosiliile locale din Delta Dunării.
„Cererea de reexaminare pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei Delta Dunării se referă doar la faptul că până acum vânătoarea era dezincriminată, nemaifiind sancţionată contravenţional. Acum noi suntem prima cameră sesizată şi nu ştiu ce se va întâmpla la Camera Deputaţilor, dar la noi a trecut, în sensul că vânătoarea este din nou sancţionată contravenţional. Este vorba de o primă cameră sesizată şi nu ştim ce se va întâmpla mai departe. Practic, vânătoarea rămâne în continuare interzisă, fiind permisă doar în anumite situaţii, existând termenul de vânătoare raţional reglementată, iar noutatea este că ea este din nou sanţionată contravenţional, în urma amendamentului respectiv”, a declarat senatorul tulcean Octavian Motoc.
În ceea ce priveşte taxele ce ar urma să fie plătite pentru desfăşurarea unor activităţi economice în Delta Dunării, acestea vor fi încasate în procent de 50% de către Consiliul Judeţean Tulcea şi 50% vor merge către consiliile locale din rezervaţie.
„Banii sunt luaţi, în proporţie de 50%, de Consiliul Judeţean pentru activităţile de turism şi alte tipuri de activităţi economice perm