Trei oameni de televiziune, recunoscuți pentru limba lor ascuțită, au fost invitați să comenteze de unde a venit Sfântul Valentin și ce a înseamnat el pentru poporul român.
1 /.
Intrată în România ca o sărbătoare occidentală, Valentine's Day a fost primită cu bucurie de către unii, în special tinerii, și contestată de către alții.
Mihai Găinuşă (Cronica cârcotașilor): „Sfântul Valentin a venit la noi, pe vremuri, din Italia. Lucrase ca şi căpşunar pe un câmp de ţelină. El este de fapt adevăratul intemeietor al poporului român, deoarece i-a îndrăgostit pe Decebal şi Traian.
Datorita lui avem acum minunatele expresii de dragoste:
''-Când mă scoţi, neisprăvitule, şi pe mine la un restaurant?
-La Sfântu' Aşteaptă!''
Sau:
''-Mă înşeli?
-Ferit-a Sfântu'!''
El a fost frate cu Sfântul Sisoe.”
Augustin Julea: „Pentru mine, care am crescut cu Sfântul Nicolae, Sfânta Maria şi Sfântul Duh, acest, aşa-zis Sfânt al îndrăgostiţilor, este doar traducerea mot a mot a Dragobetelui, sărbătoare românească pe care au importat-o de la noi şi americanii. Pentru români, în funcţie de vârstă, Sfântul Valentin înseamnă altceva. Pentru tineri este încă o băută-n cluburi şi o altă ocazie de agăţat. Pentru cei mai în vârstă este un motiv să-şi mai facă nişte analize la inimă. Sunt şi români care, de Sfântul Valentin, sunt romantici fără a încerca să repare vreo greşeală în faţa partenerului. Eu, care îi ofer soţiei zilnic un braţ de flori proaspete şi 10-15 strofe, creaţia mea în totalitate, o trezesc cu un pup discret şi cu micul dejun lângă pernă... Ei bine, de Sfântul Valentin, fac toate astea înmulţite cu 2. Pardon, cu 3.”
Radu Banciu: „Este o chestie comercială. Nu mă deranjează că tinerii au găsit încă un motiv să-și mai facă niște declarații de dragoste și să mai bată barurile, că doar nu l-or sărbătorii pensionarii”