Senzaţia de usturime şi nevoia permanentă de a merge la toaletă dispar cu ajutorul câtorva reţete 100% naturale, recomandate de medicii fitoterapeuţi.
Infecţia urinară poate afecta nu doar vezica urinară, ci şi uretra, ureterele şi rinichii. Afecţiunea se manifestă prin urinări frecvente, însoţite de usturimi sau de dureri, iar în cazuri severe, prin febră, greaţă, vărsături, paloare, oboseală, dureri de cap şi hipertensiune arterială.
Pentru ca rinichii şi vezica urinară să-şi păstreze sănătatea, trebuie să bei multe lichide. Iar curele cu ceaiuri din plante, timp de 20 de zile, te vor ajuta să scapi de neplăcerile cauzate de infecţiile urinare.
Merişor, pentru efect diuretic
Frunzele de merişor au proprietăţi diuretice şi antiseptice, stimulând activitatea rinichilor. Prepară un decoct dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă şi bea câte două căni pe zi.
Pentru acelaşi efect, poţi face o infuzie amestecând 10 g de teci de fasole, 5 g de măceşe, 5 g de fructe de pătrunjel, 5 g de rădăcină de leuştean. Pune două linguriţe din amestecul de plante la o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 5 minute. Se beau câte două căni pe zi.
Vei intensifica procesul de curăţare a rinichilor şi a vezicii urinare, dacă vei apela la următorul amestec de plante: 30 g frunze de strugurii-ursului, 15 g frunze de mesteacăn, 15 g splinuţă, 15 g rădăcină de osul-iepurelui. Adaugă 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită, lasă 10 minute la infuzat şi bea câte trei-patru căni de ceai zilnic.
După aceeaşi reţetă poţi face o infuzie din amestecul în părţi egale a următoarelor plante: iarbă neagră, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merişor, coada-calului, coada-şoricelului, sânziene, urzică, năpraznic şi brânca ursului.
Fiertură de orz, ca pe vremea bunicii
Un mijloc blând de a trata cistita este fiertura de orz, folosită