Botosaneanul Mihai Turcanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a declarat ca autoritatile romane au reactionat corect si in timp real in scandalul carnii de cal.
Invitat in cadrul unei emisiuni la un post central de televiziune, fratele presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a adus o serie de documente, conform carora firmele din Romania au respectat toate normele comerciale si sanitar-veterinare in cazul exportului carnii.
„Daca noi am reactionat in jumatate de ora de la alerta, francezilor le-au trebuit trei zile sa ne dea rapoartele loturilor”, a declarat Mihai Turcanu.
In acelasi timp, acesta a tinut sa lamureasca si probleme cailor „bolnavi de SIDA”. Acesta a mentionat ca nu exista nicio problema in ceea ce priveste consumul de carne de la un astfel de cal, avand in vedere analizele care sunt efectuate.
„Carnea este supusa mai multor analize si este perfect sanatoasa dupa ce primeste un buletin de analize. In plus, dupa ce sunt depistati caii cu anemie infectioasa, se lichideaza focarul pentru ca boala sa nu se extinda”, a mentionat Mihai Turcanu. (Petronela Rotariu) Botosaneanul Mihai Turcanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a declarat ca autoritatile romane au reactionat corect si in timp real in scandalul carnii de cal.
Invitat in cadrul unei emisiuni la un post central de televiziune, fratele presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a adus o serie de documente, conform carora firmele din Romania au respectat toate normele comerciale si sanitar-veterinare in cazul exportului carnii.
„Daca noi am reactionat in jumatate de ora de la alerta, francezilor le-au trebuit trei zile sa ne dea rapoartele loturilor”, a declarat Mihai Turcanu.
In acelasi timp,