La protestele care au avut loc marţi în faţa Ministerului Telecomunicaţiilor au participat şi 50 de poştaşi din Mehedinţi, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, nemulţumiţi că nu le sunt respectate contractul-cadru, încheiat în 2012, şi condiţiile de muncă. Poştaşii nu cer măriri de salariu, ci doar să se ţină cont de aceste două revendicări. Una dintre doleanţele este să nu se recurgă la disponibilizări.
Potrivit unui comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, sindicaliştii vor continua acţiunile de protest până când actualul management al Poştei Române va propune un program de consolidare a companiei bazat pe creş-terea de venituri, prin proiecte credibile şi viabile. În cazul în care acest lucru nu este posibil, sindicaliştii vor schimbarea conducerii. „Colegii noştri au organizat mai multe acţiuni de protest în ţară. A fost întocmit un grafic şi, dacă cererile noastre nu vor fi soluţionate, se vor organiza proteste în faţa prefecturilor din întreaga ţară, inclusiv în Mehedinţi“, a spus Dan Radu, reprezentantul filialei mehedinţene a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.
„Vrem să se înţeleagă clar că nu mergem acolo pentru a cere măriri de salarii, aşa cum s-a vehiculat prin presă. Ne interesează doar respectarea contractului-cadru şi păstrarea clauzelor contractuale. Solicităm companiei să încheie noi contracte, prin care să se poată aduce bani companiei, pentru că poştaşii doresc să muncească în condiţii decente. Poşta a mers foarte bine şi, brusc, ne trezim că se are în vedere disponibilizarea unui număr de angajaţi. Noi protestăm şi împotriva actualului management al unităţii“, a mai declarat Dan Radu.
La protestele care au avut loc marţi în faţa Ministerului Telecomunicaţiilor au participat şi 50 de poştaşi din Mehedinţi, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, nemulţumiţi că n