Şi-a divinizat părinţii şi a încercat să le mulţumească, atât în timpul vieţii, cât şi după ce aceştia au trecut în eternitate, pentru ceea ce au făcut pentru el. Nicolae Păun, liderul Partidei Romilor, le-a construit celor dragi, în Cimitirul Ghencea civil din Capitală, un cavou impresionant, în semn de recunoştinţă. Şi-a divinizat părinţii şi a încercat să le mulţumească, atât în timpul vieţii, cât şi după ce aceştia au trecut în eternitate, pentru ceea ce au făcut pentru el. Nicolae Păun, liderul Partidei Romilor, le-a construit celor dragi, în Cimitirul Ghencea civil din Capitală, un cavou impresionant, în semn de recunoştinţă.
Dacă treci pe aleea centrală a Cimitirului Ghencea e greu să nu remarci construcţia de culoarea untului, înconjurată de îngeri aurii, pe uşa căreia e un chip de femeie. Aflat la câţiva metri de mormântul foştilor dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu, monumentul adăposteşte trupurile părinţilor liderului romilor Nicolae Păun. Libertatea a reuşit să deschidă uşa cavoului şi să vadă ce conţine locul de odihnă veşnică şi de reculegere al familiei Păun. În interior, deasupra catafalcului din sticlă mată cu îngeri aurii, tronează fotografia mamei politicianului, înconjurată de zeci de candele, de flori, de icoane, şi de fotografii de familie. Pereţii sunt îmbrăcaţi în faianţă strălucitoare, iar tavanul din sticlă, cu chipul Fecioarei Maria, este luminat. Cavoul este conectat la energie electrică şi a fost dotat cu alarmă, după ce a fost călcat de hoţi în două rânduri.
“Am încercat să îmi arăt, alături de fratele şi de sora mea, recunoştinţa pentru părinţi, care, cu toate că au fost nişte oameni simpli, ne-au crescut cum au ştiut ei mai bine. I-am iubit şi îi iubesc enorm, iar dacă eu sunt ceea ce sunt, asta li se datorează lor, pentru că au făcut eforturi imense pentru mine. Am considerat că este de datoria mea să fac şi eu cât de cât