Fostul ministru, Daniel Funeriu, atrage atenția că presiunile făcute asupra primarilor, de a redeschide zeci de școli, ascund interesele sindicatelor din învățământ și a clientelei de partid, și nicidecum grija față de elevi. Sursa: Foto: Vlad Stănescu
Schimbarea guvernului a însemnat, implicit, și schimbarea întregii suite de funcții didactice de la nivel local, începând inspectorii și terminând cu directorii. Iar cei care ar fi trebuit să drămuiască cât mai bine banul public, în interesul elevului, îl irosesc pe salarii nejustificate.
O spune fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, în cea mai recentă postare de pe blogul său. “Școlile se mai închid, de multe ori, pentru că primarul a rezolvat renovarea unei școli de centru de comună. A rezolvat transportul și închide școlile cu puțini copii, dărăpănate. Și bine face”, explică Funeriu.
El însăși ar fi închis, între 2010 și 2011, peste 670 de clădiri. Recordul îl deține însă un alt fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, care a pus lacătul pe alte 770 de clădiri, între 2009 și 2012. “Nu Critic acest lucru. Școlile unde nu mai sunt elevi trebuie închise. Critic însă demagogia perfidă a celor care plâng la televizor, scriu în programe de guvernare că ”redeschid școli”, îi fac cu ou și cu oțet pe alții, iar atunci când sunt miniștri fac exact același lucru. Politicieni ai USL, nu-i mai mințiți pe părinți!”, protestează actualul consilier prezidențial, Daniel Funeriu.
Comasarea, soluția eliminării funcțiilor politice din școli
Acesta arată că majoritatea școlilor închise erau clădiri în paragină, cu numai 15 elevi, care au ajuns mai apoi în alte unități școlare.
“Dacă nu s-ar închide, aceste clădiri copiii ar învăța în clădiri insalubre, cu personal didactic de obicei necalificat și probabil la simultan. Prin transportul elevilor la școala de centru de comună, copiii ajung