Galerie Foto
TIMIȘOARA. Că tot e azi ziua oficială a iubirii, cine nu a auzit de câte un „pod al îndrăgostiţilor”, locul acela romantic pe care se duc cuplurile să-şi jure iubirea şi pe care s-o pecetluiască cu un lacăt fixat pe grilajul podului, după care aruncă cheiţa în apă ca mărturie a iubirii lor veșnice?
De Ziua Îndrăgostiţilor, Clubul Rotaract Timișoara Cetate vă invită la inaugurarea „Podului îndrăgostiților – Lacătele iubirii”, eveniment la care tinerii îşi pot declara dragostea ce şi-o poartă, cu un lăcăţel, pe care îi închid, iar cheia… o pot arunca în râul Bega ca mărturie a iubirii lor veşnice.
Locaţia în care se va desfăşura evenimentul este podul pietonal peste râul Bega, care face trecerea între Parcul Copiilor şi intersecţia cu sensul giratoriu spre strada Pestalozzi. Acest pod este perfect pentru a fi ornat cu lacăte de diferite mărimi şi culori, unele roz, altele cu inimioare sau pur şi simplu din metal.
În Europa, lacătele dragostei (love padlocks în engleză) au început să apară după anul 2000. În Roma, primele lacăte au apărut pe Podul Milvio, o practică ce pare a fi inspirată din cartea scriitorului italian „I Want You”. Imediat după ecranizarea cărţii, obiceiul de a agăţa aceste “lacăte ale iubirii” s-a răspândit în multe ţări.
Parisul, Kolnul, Sankt Petersburg, Londra, Roma – podul Milvio, Veneţia, Montevideo sau Copenhaga sunt doar câteva oraşe cu poduri “închise” cu sute şi mii de lacăte, ale îndrăgostiţilor incurabili care se perindă emoţionaţi ţinându-se de mână şoptind şi murmurând jurăminte tainice.
“Love padlocks” sau lacătele dragostei reprezintă obiceiul de a prinde împreună cu partenerul tău un lacăt de un pod sau de un alt loc public şi de a arunca apoi cheile. Tradiția e simplă și de efect: cuplurile de îndrăgostiţi sau tinerii căsătoriţi merg acolo cu un lacăt pe care își scriu numele și uneori o de