Un program de calificare în meseria de babysitter a fost lansat cu fonduri UE în judeţul Sălaj. Cursurile vor începe în aprilie, vor dura zece săptămâni şi vor fi gratuite, diplomele pe care le vor primi cursanţii putând fi valabile în toate statele Uniunii Europene.
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat, la lansarea programului, că de aceste cursuri de calificare pot beneficia 168 de femei, în judeţ urmând să fie şase grupe de cursante. "Împreună cu Fundaţia Romanian Angel Appeal lansăm astăzi (joi - n.r.) în Sălaj programul Şcoala bonelor, acesta fiind cel mai amplu program de calificare în meseria de babysitter din România. Avem alocate în judeţ 168 de locuri, întrucât vor exista şase grupe de cursante, câte 28 de locuri fiecare. Cererile de înscriere se pot depune în perioada 18 februarie - 31 martie, iar cursurile vor începe în aprilie", a declarat Violeta Milaş.
Cursurile vor dura zece săptămâni şi vor fi gratuite, fiind acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări. Diplomele pe care le vor primi cursantele sunt valabile în toate statele UE. De aceste cursuri pot beneficia femeile şomere sau fără ocupaţie, inclusiv eleve, studente sau pensionare, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.
Femeile care aplică la acest program trebuie să nu fi fost decăzute din drepturile părinteşti sau să nu le fi fost interzise aceste drepturi. "Toate aplicantele vor fi evaluate psihologic, iar cele care vor trece de această evaluare, vor începe cursurile în luna aprilie", a adăugat Milaş.
Directorul DGASPC Sălaj a spus că şcoala oferă o calificare care nu există în nicio unitate de învăţământ din România. "Să creşti un copil este cel mai greu lucru. Cere atenţie, grijă şi responsabilitate, iar când alegi o bonă pentru copilul tău este important să ştii că aceasta a urmat cursuri de