Câteva mii de şomeri, alte câteva zeci de persoane beneficiare de ajutor social şi doar ruinele unor fabrici, cândva înfloritoare, au mai rămas din oraşul Zărneşti, care a rămas mult în urmă, faţă de „vecini”, în ceea ce priveşte dezvoltarea. Consilierul judeţean Ovidiu Ştefan Lupu (PP-DD) este de părere că oraşul are neapărată nevoie de o strategie de dezvoltare pe termen lung şi mediu în vederea renaşterii oraşului şi a creării de noi locuri de muncă. „Consider că a sosit momentul să lăsăm deoparte toate dezbaterile puerile şi nerodnice, şi indiferent de culoarea politică trebuie să începem, să elaborăm această strategie”, a precizat Lupu.
Investiţii în infrastructura rutieră
Bugetul oraşului pe acest an va fi tot unul modest, 60 de milioane de lei, în comparaţie cu numărul de locuitori, care este de 23.500, iar în aceste condiţii continuarea unor proiecte care ar putea fi benefice comunităţii este pusă sub semnul întrebării. De exemplu, spune Lupu, modernizarea drumului care face legătura între Bran şi oraşul de la poalele Pietrei Craiului, prin Predeluţ – Tohăniţa, ar reprezenta un atuu pentru a-i atrage pe turişti şi spre această zonă. Drumul a fost reabilitat doar pe jumătate, pentru ceilalţi şase kilometri de şosea fiind necesare aproximativ 800.000 – 900.000 de lei. Tot la capitolul infrastructură o investiţie prioritară o reprezintă şi asfaltarea drumului spre Plaiul Foii. Acesta are o lungime de 12 kilometri, iar investiţia s-ar cifra la suma de 2,5 milioane de lei. „Fiind o zonă superbă ar atrage de la sine electrificarea şi interesul masiv al investitorilor în turism, ceea ce înseamnă şi crearea a numeroase locuri de muncă”, a subliniat consilierul judeţean.
Pârtie de 6,5 km
Edilii vor să înceapă în această vară şi lucrările de amenajare a unei pârtii de schi între Zărneşti şi Poiana Mărului. „În acest sens, vreau să mă implic în