Sentinţa în cazul "Caltaboşul" a fost amânată pentru 25 februarie, de către completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să aprecieze dacă menţine decizia completului de trei judecători privindu-i pe foştii miniştri Avram Mureşan şi Traian Remeş sau o schimbă.
În 11 februarie, completul de cinci judecători ai instanţei supreme a finalizat judecarea recursurilor foştilor miniştri ai Agriculturii, Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, condamnaţi în primă instanţă la câte trei ani de închisoare cu executare.
Procurorul de şedinţă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a susţinut în pledoaria sa că pedeapsa aplicată de completul de trei judecători al ICCJ a stabilit pedepse prea mici în cazul inculpaţilor din acest dosar, precizând că ele "au fost orientate spre minimum legal prevăzut de lege".
În consecinţă, procurorul DNA le-a cerut celor cinci judecători să-i condamne pe foştii demnitari la pedepse mai aspre, din cauza gradului ridicat de pericol al faptelor comise de cei doi foşti miniştri, prin prisma funcţiilor deţinute.
La rândul lor, avocaţii le-au cerut judecătorilor să-i achite pe clienţii lor, criticând modul în care au fost obţinute şi administrate unele dintre probele esenţiale ale cazului, respectiv înregistrări audio-video sau ambientale.
Apărătorul lui Ioan Avram Mureşan le-a cerut judecătorilor să admită o cerere de probe în sensul trimiterii unei adrese către Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică prin care această instituţie să spună dacă deţine un program software omologat, pentru a fi verificate originalitatea şi gradul de alterare al probelor audio-video din dosar. Solicitarea a fost respinsă de judecători, ca nefiind pertinentă cauzei.
În final, cei doi foşti demnitari le-au arătat judecătorilor că dosarul "Caltaboşul" a fost un fiasco, amintind de scurgerea