Când ne gândim la turism pe timpul iernii, ne imaginăm staţiuni de schi unde preţurile sunt inaccesibile, aventuri all-inclusive pe tărâmuri nordice şi târguri de sezon de unde poţi cumpăra toate suvenirurile posibile şi imposibile. Aşa să fie?
Vacanţele în Europa pe timpul iernii ne pot oferi ceva mai mult decât cele câteva clişee înzăpezite şi îmbătrânite. Februarie este o lună propice pentru chilipiruri, pentru aromele locale şi pentru a gusta puţin din nebunia iernii. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să vă apropiaţi de Cercul Polar decât în măsura în care doriţi să vă schimbaţi părerea despre iarna românească, pe care o veţi considera, după o excursie la Rovaniemi, ca fiind bună şi gentilă precum o domniţă nici măcar capricioasă.
Mai puţini turişti
Cozile interminabile au săpat răni adânci în mentalul colectiv românesc. Să le ocolim, deci, şi să mergem să vizităm marile obiective turistice pe timpul iernii. Domul din Milano sau Sagrada Familia arată la fel, fie iarnă, fie vară. Diferenţa constă în zecile de minute pe care le petreceţi la coadă la bilete. Podul Carol din Praga este cu mult mai fermecător atunci când este străbătut de câţiva localnici sau turişti liniştiţi decât pe timpul verii, când lipsa spaţiului vital vă pot crea atacuri de panică. Lipsa jumătăţii de miliard de turişti care vizitează ţările europene în lunile de vară face diferenţa.
Preţuri mai mici
O consecinţă naturală a numărului mai mic de turişti este scăderea preţurilor, care se aplică atât la hoteluri, cât şi la transportul aerian şi feroviar. Conform site-ului abroad.com, discounturile sunt mai mari şi mai frecvente în micile oraşe şi în regiunile care depind de veniturile provenite din turism, decât în metropolele şi în marile regiuni comerciale, unde oamenii nu trebuie să muncească pe brânci pentru a atrage clienţii.
Soarele primăvăratic
În un