Deputatul PSD Sebastian Ghiţă tace. În sensul că se fereşte să nege, în mod public, faptul că a fost racolat de SRI şi că SRI l-a propulsat pe înalte culmi în lumea businessului. Nici SRI, iată, după trei zile, nu contestă legăturile instituţiei cu Sebastian Ghiţă, deşi domnul director Maior ar fi avut prilejul să o facă pentru că, între timp, a dat o serie de declaraţii cu caracter general. Tac mâlc şi reprezentanţii celorlalte servicii secrete. Dar bomba stă să explodeze. Pentru că legile siguranţei naţionale sunt pe drum. Şi când proiectele vor fi dezbătute, atunci se va ajunge, inevitabil, şi la acest subiect.
Domnul Claudiu Săftoiu a fost îndepărtat de la conducerea SIE după ce, în calitatea sa, a recunoscut că lucrători ai acestui serviciu funcţionează în diferite instituţii publice. Sub acoperire. Mai târziu, când din nou s-a încins dezbaterea pe această temă iar ministrul Apărării era Teodor Atanasiu, nici acesta nu a putut contesta – ci dimpotrivă – ca oameni ai serviciului secret din MApN se află “detaşaţi”. Avem informaţii certe că ofiţeri acoperiţi ai serviciului secret al Ministerului de Interne sunt şi ei inflitraţi pretutindeni. ANI, ca instituţie, ca de altfel şi DNA, accesează în mod frecvent “resurse” ale serviciilor secrete. Şi, în fine, în urmă cu numai câteva zile, Mihai Răzvan Ungureanu, până în urmă cu un an director al Serviciului de Informaţii Externe, a afirmat că ofiţerii acoperiţi ai serviciilor secrete nu ar mai trebui să fie infiltraţi în organizaţii şi instituţii ale societăţii civile ori ale administraţiei publice. Şi, atenţie, în ciuda tuturor acestor semnale de alarmă, niciun şef de serviciu secret nu a contestat vreodată, în mod oficial, asemenea dezvăluiri scandaloase.
Tăcerea, în acest caz, nu este de aur. Deloc. Pentru că ea înseamnă, implicit, că democraţia românească este perturbată. Daca nu cumva c