Chiar dacă unii parlamentari au fost aleşi cu multe voturi, reprezentarea clujenilor în ceea ce înseamnă marile decizii de la nivel central lasă de dorit.
Asociaţia ”Corpul Profesioniştilor în Lobby” a realizat o hartă a randamentului politic care arată că aleşii clujeni nu sunt prezenţi în posturile cheie. Astfel, judeţul se poate lăuda doar cu doi vicepreşedinţi în comisii, cum ar fi cea de buget finanţe. În schimb, în alte comisii importante precum cea de IT, un domeniu activ în Cluj, sau de regulament, clujenii lipsesc.
"Comparativ cu alte judeţe care sunt în sud-estul ţării suntem aproape nesemnificativi din punct de vedere al reprezentantivităţii. Şi aici comparăm şi regiunea. regiunea de nord-vest este una din regiunile cu putere economică şi care ar trebui să aibă un vot puternic atunci când se iau decizii în Parlament. Ori gradul nostru de reprezentare regional este extrem, extrem de slab" a declarat Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local Cluj.
Nici sindicaliştii nu sunt foarte încântaţi de reprezentarea pe care o are judeţul în funcţiile importante din comisiile parlamentare. Mai ales că interesul sindicatelor vizează modificări ample, în principal în ceea ce priveşte legislaţia muncii.
"Dialogul social este inexistent, iar pe Codul Muncii sunt foarte multe interese care de fapt nu reprezintă chiar băştinaşii, deci românii, ci reprezintă marile companii. Acestea, mai ales sunt avantajate prin Codul actual, care de fapt s-a făcut rapid", a declarat Nati Arion, preşedintele Blocului Naţional Sindical, filiala Cluj.
În judeţul Cluj au fost aleşi zece deputaţi şi patru senatori. Cei mai mulţi aleşi aparţin Uniunii Social Liberale: şase deputaţi şi doi senatori.