Stadiul de implementare a proiectului ”Reabilitarea şi moder-nizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea”, situaţia străzilor sparte, dar şi efectele acestui proiect asupra populaţiei judeţului au constituit temele principale ale întâlnirii de ieri, care a avut loc la sediul Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Focşani. Directorul Gheorghe Vasilescu a vorbit despre stadiul realizării lucrărilor la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, pentru fiecare dintre aglo-merările urbane incluse în proiect: Focşani, Odobeşti, Mărăşeşti, Adjud, Panciu şi pentru comuna Homocea.
Principalul incovenient în această perioadă, văzut şi resimţit de noi toţi, este modul în care arată străzile, ca urmare a săpăturilor pentru montarea conductelor de apă şi de canalizare. Directorul CUP, Gheorghe Vasilescu a specificat faptul că obligaţia aducerii la stadiul iniţial al străzii revine constructorului. ”Au fost anumite situaţii la Focşani, dar şi în celelalte oraşe, generate de faptul că s-au făcut lucrări până a început iarna şi timpul avut la dispoziţie pentru a acoperi gropile într-un mod mai eficient a fost limitat. A îngheţat foarte repede, balastul depus nu a mai putut fi compactat, pentru a permite acoperirea ulterioară. Zona de drum din Cîmpineanca avea şi nişte probleme anterioare, cu găuri. Dacă în perioada de vară se putea circula pe lângă şanţ, acum s-au accentuat gropile şi nu mai poţi circula nici pe şanţ, nici pe lângă şanţ. Drumul este într-o stare în care şi viteza întâi e prea mare”, a recunoscut directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.
Acesta a spus că în momentul actual, pentru că suprafaţa de drum este îngheţată, este foarte greu să se intervină pentru ameliorarea condiţiilor de trafic. ”Constructorul care se ocupă de Cîmpineanca, Vega, are o echipă care ieri (marţi, n. r.) a mers în zona respectivă şi înce