Scolile au fost transformate în ringuri de kickboxing, unde elevii îsi împart cu generozitate pumni si picioare. Strategiile Ministerului Educatiei Nationale nu par sã dea roade, cum nici camerele de supraveghere, acolo unde existã, nu se dovedesc mai eficiente în eradicarea acestei probleme.
Bãtaia dintre cele douã eleve de liceu de la Hunedoara scoate din nou la ivealã problema violentei în scoli. Multi elevi uitã de ce se aflã în sãlile de clasã, iar diferendele se rezolvã cu pumnii si picioarele. O situatie care a stârnit îngrijorarea oficialilor la nivel national, acolo unde Ministerul Educatiei Nationale considerã cã se impune reevaluarea strategiei din 2007 privind reducerea fenomenului de violentã în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar si se declarã deschis colaborãrii cu toate institutiile ce au responsabilitãti în acest domeniu. Iar judetul Hunedoara, unde învatã 56.000 de elevi, nu face exceptie de la aceste practici, chiar dacã lucrurile parcã s-au mai asezat un pic.
Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, în primul semestru al anului scolar 2012 – 2013 s-au înregistrat 462 de cazuri de acte de violentã. Cu aproape 200 mai putine decât în anul scolar trecut, dar un numãr suficient de mare încât sã stârneascã îngrijorare.
Din ordinul ministrului Educatiei Nationale, la nivelul fiecãrui judet se monitorizeazã constant aplicarea mãsurilor pentru reducerea cazurilor de violentã în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar, iar regulamentul privind organizarea si functionarea unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar, aflat în circuit de avizare, contine un capitol special destinat acestor mãsuri.
Carmen Cosman Share
Scolile au fost transformate în ringuri de kickboxing, unde elevii îsi împart cu generozitate pumni si picioare. Strategiile Ministerului Educatiei Nationale nu par sã dea roade, c