În restaurantele din România se vând anual peste 20.000 de sticle de vin care costă peste 100 de euro bucata, peste 90% din vinurile care se vând în restaurante fiind din import, estimează Bogdan Ciocoveanu, business director al celui mai mare importator de vinuri de pe piaţa locală, conform MEDIAFAX.
El estimează piaţa vinurilor de import la aproximativ 10 milioane de euro.
Majoritatea vinurilor mai scumpe de 100 de euro se vând în restaurantele de lux independente sau în restaurantele hotelurilor de patru şi cinci stele. Mai mult de jumătate din vinurile scumpe se consumă în restaurantele din Bucureşti.
"Principalele ţări din care provin vinurile sunt Franţa, Italia, SUA şi Chile. Cele mai scumpe sunt vinurile franţuzeşti", a afirmat şeful importatorului de vinuri.
Cele mai multe vinuri scumpe se vând în intervalul 100 de euro - 1.000 de euro. La peste 1.000 de euro sticla, se vând câteva zeci de sticle pe an.
În restaurantele din România se vând anual peste 20.000 de sticle de vin care costă peste 100 de euro bucata, peste 90% din vinurile care se vând în restaurante fiind din import, estimează Bogdan Ciocoveanu, business director al celui mai mare importator de vinuri de pe piaţa locală, conform MEDIAFAX.
El estimează piaţa vinurilor de import la aproximativ 10 milioane de euro.
Majoritatea vinurilor mai scumpe de 100 de euro se vând în restaurantele de lux independente sau în restaurantele hotelurilor de patru şi cinci stele. Mai mult de jumătate din vinurile scumpe se consumă în restaurantele din Bucureşti.
"Principalele ţări din care provin vinurile sunt Franţa, Italia, SUA şi Chile. Cele mai scumpe sunt vinurile franţuzeşti", a afirmat şeful importatorului de vinuri.
Cele mai multe vinuri scumpe se vând în intervalul 100 de euro - 1.000 de euro. La peste 1.000 de euro sticla, se vând câteva zeci de