Prim-adjunctul procurorului general, Daniel Morar, l-a delegat, începând de vineri, în funcţia de adjunct al şefului Secţiei Resurse Umane şi Dezvoltare pe controversatul procurorul Irinel Păun, reclamat la CSM şi verificat pentru modul în care l-a scos de sub urmărire penală pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii.
Potrivit site-ului Ministerului Public, Daniel Morar l-a delegat în funcţia de conducere pe procurorul Irinel Păun, pe o perioadă de şase luni, respectiv până pe 15 august 2013.
Legătura Vîntu - Irinel Păun
În dosarul prăbuşirii FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a primit scoaterea de sub urmărire penală pentru înşelăciune şi spălare de bani de la procurorul Irinel Păun.
În acest mod, Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul înfiinţării BID pentru infracţiunile mai puţin grave de uz de fals (graţiată la data rechizitoriului) şi fals în declaraţii (termenul de prescripţie a răspunderii penale urma să se împlinească doi ani mai târziu, la 21 decembrie 2006).
Pe 4 august 2011, Parchetul General arăta într-un comunicat de presă că în unele dosare în care a fost cercetat Sorin Ovidiu Vîntu procurorii au dat în mod repetat soluţii de neurmărire faţă de acesta sau au separat fără temei faptele.
De exemplu, expertiza realizată în cauza FNI are deficienţe majore, în condiţiile în care a fost efectuată în lipsa documentelor primare pe baza cărora au fost înregistrate operaţiunile în evidenţa contabilă a Fondului, din perioada 1995-octombrie 1999 şi registrelor contabile şi a balanţelor lunare de verificare prin care au fost sintetizate înregistrările efectuate în conturile contabile din perioada anterioară 1 ianuarie 1999, potrivit Mediafax.
Totodată, nu au fost analizate în contextul general al activităţii infracţionale, conturile bancare deţinute de Sorin Ovidiu Vîntu, în perioada de referinţă (