Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, medicul Liviu Cotârlă, a declarat joi, 14 februarie, că cea mai mare mobilitate la nivelul personalului unităţii spitaliceşti este în rândul asistenţilor medicali, zilnic apărând cereri de demisie din partea angajaţilor pentru locuri de muncă mai bine plătite sau concedii de maternitate.
Acesta a spus, de asemenea, că a fost făcută o cerere pentru deblocarea, în 2013, a 43 de posturi de medici, asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare de curăţenie de care Cotârlă este convins că se vor ocupa în 2013 “şi poate ceva în plus”.
“Am făcut o cerere pentru 2013 de deblocare, respectiv de ocupare a 43 de posturi dintre care şapte de medici, cele mai multe de asistenţi medicali, aproximativ 25 şi restul infirmiere şi îngrijitoare de curăţenie”, a declarat Cotârlă.
Cotârlă a precizat că spitalul judeţean “stă” cel mai prost şi e “nevoie de angajare imediată” la capitolul de asistenţi medicali.
“Ce pot să vă spun e că în fiecare zi primesc documente, referate, înştiinţări, cum că pleacă un asistent medical, o asistentă medicală în concediu de maternitate, un alt angajat pe aceeaşi funcţie sau pe funcţie similară îşi întrerupe contractul de muncă pentru că şi-a găsit un alt job mai bine plătit. În fiecare zi primesc. Mobilitatea personalului este cea mai mare în domeniul asistenţilor medicali”, a explicat managerul spitalului judeţean.
Liviu Cotârlă spune că există mai multe motive pentru care angajaţii spitalului aleg să plece. Unul este plecarea în străinătate pe posturi mult mai bine plătite.
“Unul este perpetuu, de câţiva ani încoace, respectiv plecarea cu contracte de muncă în străinătate. Al doilea motiv este că s-a deschis în apropiere un centru medical de mare performanţă, privat, unde se lucrează în condiţii ceva mai bune decât la noi