Primăria Frumuşeni se judecă cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a recupera un fost poligon folosit pe vremuri pentru aplicaţiile cu tancuri făcute de Armată. „Tancodromul”, cum îi spun localnicii, are potrivit autorităţilor locale, o suprafaţă de 43 de hectare. „Acel teren a fost folosit pe vremuri de Armată pentru aplicaţii. Acum nu mai are o astfel de utilitate, dar Ministrul Apărării s-a intabulat pe o anumită suprafaţă. Din vechime, acolo a fost păşune şi este vatra satului. Nemaifiind folosită ca poligon, suprafaţa a fost închiriată, unui cioban, iar chiria este încasată de minister”, povesteşte primarul Reginald Andronic. Acesta spune că Primăria vrea să recupereze acum păşunea care a aparţinut satului înainte de 1962, când printr-o decizie a Sfatului Popular al Regiunii Banat, suprafaţa respectivă a fost predată către Ministerul Forţelor Armate.
Carte Funciară inexistentă
În schimbul acestui teren, Consiliul Popular Frumuşeni ar fi trebuit să primească un alt teren. „În acea decizie se menţionează ce teren se dă ministerului, dar nu se face nicio referire la suprafaţa care se dă în schimb. Noi considerăm că nu am primit acel teren, nefiind identificată în nicio carte funciară. Mai mult, Cartea Funciară 136 Frumuşeni, în care se face menţiunea că se înscrie dreptul de folosinţă al MApN nu există. De fapt, în Cartea Funciară respectivă apare înscrisă o casă aflată în proprietatea privată a unui cetăţean din comună”, a declarat Flavius Hrimiuc, secretarul comunei.
Secretarul a ţinut să menţioneze că, după Revoluţie, „tancodromul” a fost lăsat în părăsire. Cum în acte figura tot ca aparţinând Armatei, păşunea a fost închiriată unui crescător de animale.
În urmă cu şapte ani, comuna s-a intabulat pe o parte din poligon, profitând de faptul că suprafaţa de 23 de hectare nu era înregistrată ca fiind teren cu destinaţie specială. An