Clusterul IT de la Cluj, organizaţie care include 23 de companii tehnologice cu un business cumulat de circa 100 mil. euro în 2012, are în plan derularea unui program intitulat "accelerator de instruire" prin intermediul căruia absolvenţii universităţilor clujene care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă în domeniul absolvit să aibă acces la un program de reconversie profesională în domeniul IT.
Consiliul Judeţean Cluj spune că se va implica în acest proiect prin identificarea de spaţii în care să se desfăşoare astfel de cursuri de perfecţionare, avansând o serie de posibile locaţii, conturate în jurul Univers T, Tetarom sau Agro Transilvania. În acest sens, ieri a avut loc o întâlnire între reprezentanţii CJ Cluj şi membrii clusterul Cluj IT, la care au participat şi responsabili din cadrul facultăţilor şi departamentelor de resort din universităţile clujene, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
"În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele obiective prevăzute în cadrul strategiei de dezvoltare a judeţului Cluj pentru perioada 2014-2020 pentru sectorul IT&C, respectiv creşterea competitivităţii economiei judeţului Cluj, precum şi proiectele propuse în domeniul IT&C", au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj. Discuţiile au avut în vedere intensificarea exportului de servicii IT şi derularea proiectului "Cluj Innovation City" pe modelul clusterelor cunoscute din Europa, precum cel din Luxemburg sau Moscova, care să devină, în aproximativ 20 de ani, un mic "oraş" în care să locuiască şi să-şi desfăşoare activitatea circa 20.000 de specialişti.
Clusterul IT de la Cluj, organizaţie care include 23 de companii tehnologice cu un business cumulat de circa 100 mil. euro în 2012, are în plan derularea unui program intitulat "accelerator de instruire