Chiar nu înţeleg de ce s-au enervat englezii aşa de tare când au descoperit carne de cal în lasagna. Eu înţeleg că pe etichetă scria carne de vită, dar nu mi se pare aşa o mare tragedie că era carne de cal. Mai ales că vaca arată, la prima vedere, mult mai rău ca un armăsar bine îngrijit. D’asta spun că nu înţeleg reacţia autorităţilor britanice, care au declanşat câteva anchete la nivel internaţional şi sunt pregătite să arunce oameni în puşcărie, pentru copitele de cal din lasagna. Păi, ca să ne dăm seama cum reacţionăm noi în astfel de cazuri, iată câteva chestii pe care românii le-au mâncat în ultimul an şi n-a mai făcut nimeni scandal.
O doamnă din Iaşi a descoperit, acum câteva luni, un şoarice într-o pâine. E adevărat că femeia a chemat televiziunea să filmeze animalul, care săpase şi câteva tranşee interesante, dar totul s-a oprit aici. Firma care a produs pâinea chiar a dat un comunicat de presă în care spune că doamna a băgat de fapt şoaricele în pâine, forţând un sandviş de ultimă generaţie. Şi să recunoaştem: şoricelul o fi el simpatic în desene, dar în realitate arată mai rău decât un cal.
Peste alte câteva luni, un bărbat din Vaslui a descoperit nişte familii de viermi într-o cutie cu copănele de pui. În primă fază, s-a speriat, mai ales că aceştia se comportau ciudat, fiind într-o permanentă mişcare browniană. A ales să se plângă, în special, rudelor şi prietenilor şi foarte puţine informaţii au ajuns în presa locală. A fost complet ignorat de autorităţi, chiar dacă acele copănelele veneau din Argentina. S-a presupus că viermii au atacat puiul pe teritoriul României şi astfel nu s-a mai întâmplat nimic. Nici viermele, jucăuş şi vesel, la prima vedere, nu are eleganţa calului, nici măcar într-o mâncare semipreparată.
În fine, o tanti din Buzău s-a trezit atacată de nişte gândaci verzui, atunci când a deschis o cutie de carne de porc.